Cum curățăm tapițeria textilă a mașinii

Cum curățăm tapițeria textilă a mașinii

Indiferent dacă a fost vina copilului, a câinelui sau un moment de neatenție, cu toții ne-am aflat în situația enervantă în care am pătat fie scaunul, fie bancheta mașinii. După câteva înjurături zdravene și o respirație adâncă, ne vom pune întrebarea "și acum ce?". Evident, materialul nu s-a distrus și nici nu trebuie înlocuit cu unul nou. 

Principiul eliminării petelor din textile are la bază un singur lucru: extragerea acestora din țesătură. În esență, exista doua moduri prin care putem scăpa de pete: prin transfer sau prin extracție.

 

Curățarea prin transfer

Materiale și soluții necesare: lavetă Prian MerinoPrian Inner sau Prian Everything.

Curățarea prin transfer se face foarte simplu și necesita o laveta de microfibra pentru interior precum Prian Merino, o perie/pensula pentru textile (opțional) și un degresant eficient pentru interior precum Prian Inner sau chiar si un APC (All Purpose Cleaner) precum Prian Everything.

Mod de utilizare: 

  1. Pulverizăm degresantul pe zonele murdare și lăsăm produsul să acționeze pentru scurt timp.
  2. Cu ajutorul lavetei sau periei/pensulei, agităm produsul prin frecare folosind mișcări drepte și circulare pana ce petele dispar. În cazul petelor dificile, repetăm procesul pâna la rezultatul dorit.
  3. La final, folosim o parte uscată a lavetei apăsând ferm pentru a transfera mizeria din textil pe lavetă. Produsul se va usca rapid și fără urme. 

 

Curățarea prin extracție 

Modul extracției este puțin mai complex și pe lângă un timp de lucru mai mare, necesită un aspirator compatibil: adică un aspirator cu injecție-extracție sau unul cu aspirare umedă, o perie/pensula pentru textile și, evident un degresant eficient pentru interior precum Prian Inner sau chiar și un APC (All Purpose Cleaner) precum Prian Everything.

Materiale și soluții necesare: aspirator specializat + perie/pensulă textile + Prian Inner sau Prian Everything.

Mod utilizare:

  1. Ne asigurăm că vom curăța toată suprafața textilă și nu doar acolo unde este nevoie. Astfel, uscarea se va face fără urme (ex: dacă exista o pată pe spatarul scaunului, vom curața tot spătarul).
  2. Pulverizăm degresantul și așteptăm un scurt timp pentru a acționa.
  3. Aplicăm produsul foarte bine cu ajutorul periei/pensulei folosind mișcări drepte și circulare, aplicând o presiune medie de apăsare.
  4. Cu ajutorul aspiratorului, ne asigurăm că extragem toată mizeria din textil făcând mai multe treceri în direcții diferite. La finalul extracției, materialul nu trebuie sa fie ud, ci doar umed. În cazul petelor dificile, repetăm procesul până la rezultatul dorit. Uscarea nu va lăsa urme și va dura aproximativ 24 - 48 ore.

 


Postare mai veche Postare mai noua